Πληροφορίες

 

Το Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Λακατάμειας Στ' Αγίου Στυλιανού βρίσκεται στην οδό Καραβοστασίου 72α, 2324, δίπλα από το δημοτικό σχολείο Αγίου Στυλιανού.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015, στην ενορία του Αγίου Στυλιανού, (από όπου πήρε το όνομά του), για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της περιοχής. Υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ανήκει στη Σχολική Εφορεία Λακατάμειας και συνεργάζεται στενά με το διπλανό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού και τους Συνδέσμους Γονέων του Νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου.

Ενώ ξεκίνησε αρχικά με τα δύο δημόσια τμήματα, σταδιακά, λόγω αυξημένων αναγκών της περιοχής, έφτασε να λειτουργεί με τρία δημόσια τμήματα, ένα κοινοτικό τμήμα και με προαιρετική απογευματινή φοίτηση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά η ώρα 7:45π.μ. και τελειώνει στις 1:05μ.μ., υπό την ευθύνη της διεύθυνσης του Νηπιαγωγείου. Η προαιρετική απογευματινή φοίτηση ξεκινά η ώρα 1:05 και τελειώνει στις 5:00μ.μ., με σταδιακή αποχώρηση των παιδιών και υπό την ευθύνη του Συνδέσμου Γονέων.

Στο νηπιαγωγείο, τόσο κατά τις πρωινές ώρες, όσο και το απόγευμα, εργάζεται πτυχιούχο διδακτικό προσωπικό, πλαισιωμένο με τις σχολικές βοηθούς και τις σχολικές συνοδούς.

Όλο το νηπιαγωγείο τηρεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, με στόχους που εξυπηρετούν όλους τους τομείς της ανάπτυξης του παιδιού. Οι δραστηριότητες και το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, απεθύνονται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας ή δυνατότητας. Εφαρμόζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Υπάρχει στενή επαφή και συνεργασία με τους γονείς, για καθοδήγηση, ενημέρωση και στήριξη. Επίσης, υπάρχει στενή επαφή με ειδικούς (ΥΠΠΑΝ και ιδιώτες) για στήριξη και βοήθεια των παιδιών.

Το  νηπιαγωγείο διαθέτει άνετους, μοντέρνους και καλά εξοπλισμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Εκτός από τις τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, διαθέτει κι άλλους βοηθητικούς χώρους, όπως: αίθουσα λογοθεραπείας και ειδικής εκπαίδευσης, γραφείο, αποθήκες, κουζίνα, τουαλέτες παιδιών, ειδικής εκπαίδευσης και προσωπικού, μεγάλη αίθουσα πολλαπλής χρήσης, βεράντες και αυλή.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το δημόσιο νηπιαγωγείο τηρεί τις αργίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ το κοινοτικό τμήμα τις δημόσιες αργίες. Όταν οι απαιτήσεις των παιδιών το απαιτούν, το κοινοτικό τμήμα λειτουργεί και κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα και όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο, υπό την εποπτεία του Συνδέσμου Γονέων.